Saturday, January 31, 2015

Kostnad

Resan är inte över än, några ytterligare utlägg kommer dyka upp, som t.ex. lunch och middag i morgon, några vägtullar som hyrbilsfirman kommer dra, lite bensin osv.

Summeringen i övrigt är klar, och om man räknar in kostnaderna ovan ser dagskostnaden ut att landa på ca 2850 kr/dag för hela familjen.

I det är flygbiljetter, boende, bil, bensin, mat/snacks, restaurangbesök och allt utom shopping inräknat. 

Äkta kärlek

.. eller nja. Jag kanske inte är kär i Dunkin'  donuts, men när jag är i USA eller Kanada är det nästan ett måste för mig att köpa en Boston Kreme. De är så goda, men jag tänker nog aldrig köpa en i Sverige. Det är mer känslan av att köpa en här som jag gillar.

Efter besöket på Dunkin' tog vi en promenad bort till Bubba Gump för att äta lunch. Tog en Shrimp heaven. Räkor tillagade på 3 sätt. Gott, men inte så mycket mat som man skulle kunna tro när man ser bilden. I botten av konerna ligger det riven vitkål.

Nu slappar vi på rummet. Lille A sover, och jag har precis fört in alla utgifter jag haft i ett excelark. Ida behöver fortfarande föra in sina kostnader.

Friday, January 30, 2015

Bubba Gump

Tog en liten promenad när solen gick ned,  och stannade för att äta något litet och ta en drink på Bubba Gump.
(Vi åt även på en sådan när vi var på Hawaii.)
Det är en restaurang/kedja som mest har mat med räkor, och temat på restaurangerna är taget ur filmen Forrest Gump. Många filmcitat på väggarna, menyn är på ett pingisracket, man stannar servitörerna genom att vända en skylt från Run Forrest run till Stop Forrest stop osv.

Beställde en liten skål gumbo med räkor, och en mango mojito.

Väl tillbaka på rummet fick jag lite tid över till att rensa program från min bärbara dator. Har även börjat göra i ordning ett excelark för att sammanställa alla utgifter jag haft under resan. Skall bli intressant att se hur mycket allt gått på och kategoriserat på boende, bensin + bilhyra, flyg, mat samt shopping. Just nu vet jag inte ens vad totalen ligger på.

Lång promenad

I morse bestämde vi oss för att ta en lång promenad till Cheesecake Factory. Google maps Sade att det skulle ta ca 1 timme enkel väg, och det stämde rätt bra. Normalt sett brukar vi ha rätt högt tempo, men vi fick pausa för en broöppning, och ibland bara för att ta några bilder. Fort Lauderdale är väldigt fint, med många kanaler.

När vi ätit lunchen på ovan nämnda restaurang hade det blivit kanonväder ute, eller nja, lite för varmt för min smak, och vindstilla. Vi hade först tänkt åka båttaxi tillbaka, men lille A såg trött ut, så vi beslöt oss att gå tillbaka så att han skulle kunna vila lite i vagnen. Väl på hotellet blev det ett dopp i poolen.

Thursday, January 29, 2015

Shoppat klart

Dagen började med frukost som vi gjorde på rummet. Igår hade vi köpt saker för att göra gröt och snabbkaffe. Gröten blev okej, kaffet blev uselt.
Efter frukosten var ändå humöret på topp och vi gick iväg till en galleria som ligger relativt nära. På vägen dit såg jag att en butik sålde 1 gallon mjölk för $4.79. En gallon bensin kostar drygt $2. Med dagens kurs blir det ca 10 kr/liter mjölk och ca 4.37 kr/liter bensin. Hm inte riktigt som i Sverige.

I gallerian köpte jag två träningströjor och inget mer. På vägen hem köpte vi saker för att kunna äta en bättre frukost i morgon.

Lille A somnade när vi var nästan hemma, så då kunde Ida bada i poolen medans jag kollade så att A hade det bra.

Var lite osäkra på vad vi skulle göra på eftermiddagen, men beslutade oss för att åka till Sawgrass Mills, min favoritoutlet med drygt 300 butiker. Hör och häpna; Jag köpte inte en pinal, så jag är verkligen färdigshoppad! Kändes som att jag redan köpt allt jag velat köpa under den här resan.

När vi kom hem var det kväll, men jag passade ändå på att ta ett dopp. Poolen är ju uppvärmd.

Wednesday, January 28, 2015

Till Fort Lauderdale

Vi körde enligt vad jag bloggade om igår. Väg 41 över everglades, och loop road 94 på den, och sedan upp längst östra kusten till Fort Lauderdale. Väg 41 är rätt fin, men svårt att se krokodiler från den iom att man kör rätt fort. På 94:an, som är grusväg stora delar av vägen får man bara köra ca 30 km/h. Till en början såg vi inget annat än fin natur och fåglar, och då var vi lite besvikna. Efter ca 45 minuter såg Ida en alligator, och sedan såg vi helt plötsligt väldigt många. Riktigt bra omväg om man vill se vilda alligatorer!

Svårt att fånga alligatorerna på bild om man använder mobilen. Allt blir så smått även om man bara är 4-5 meter från dem.

Till lunch åt Ida alligatornuggets, och jag åt en sallad med catfish (inte havskatt vilket man skulle tro om man gör en direktöversättning. Catfish är en sorts mal). Väldigt gott.

Något annat. I ett litet närköp som heter CVS har de kaffe från Gevalia. Lite otippat.

Tuesday, January 27, 2015

Middag i Naples

Det blev ingen lätt middag. Valde att äta i hotellets restaurang. Lille A skelade av trötthet redan när vi gick dit, så vi satsade på något som går fort att äta. Chicken Wings och pommes!

Har nu även kollat lite på hur vi skall köra över everglades och bestämt oss för att inte ta väg 75, vilket är en motorväg, utan ta gamla väg 41. Längst den finns det fler ställen där man kan stanna för att kolla på alligatorer, och det finns även en avfartsväg, väg 94, som delvis är grusad, men som skall ta oss förbi något som är lite mer sevärt. Om 94:an är för långsam åker vi tillbaka till 41:an efter några km.

Shopping i Naples

Runt lunch var vi framme i Naples, och fick vårt rum direkt. Var snällt av dem iom att incheckning egentligen var tidigast 15:00. Efter att ha packat ur bilen som av någon anledning alltid är fullpackad gick vi iväg till ett köpcenter som ligger nära hotellet.
Köpcentret hade några butiker vi letat efter, och även restaurangkedjan Cheesecake Factory, där vi åt lunch.

Till lunch blev det Vietnamesiska vårrullar och en kalkonsmörgås med avokado. Det hela följdes av chokladtårta till efterrätt. Blir troligen en lättare middag.

Åker till Naples

Nu på morgonen har vi bokat boende för resten av resan. Idag åker vi till Naples, som ligger ca en timme söderut, och där kommer vi även bo i natt. Efter det åker vi över everglades till Fort Lauderdale där vi precis bokat boende fram till söndag då vi flyger hem.

Monday, January 26, 2015

Sanibel Island

Idag spenderade vi hela dagen ute på Sanibel Island. Vi hade även idag lite otur med vädret. Det började med lätt regn i morse, men det var över innan vi hade ätit klart frukosten. Efter regnet kom blåsten, och en kall sådan. Blåsten fortsatte sedan under resten av dagen.

Det första vi gjorde när vi kom ut på ön var att besöka Ding Darling, ett naturreservat. I reservatet såg vi inget intressant, men det var en hel del fågelskådare där, och sådana hade säkert uppskattat stället en hel del. Vi svenskar som ser det som helt naturligt att kunna gå runt överallt, och ofta har nära till natur kanske är fel målgrupp.

Efter Ding Darling åt vi lunch på Lazy Flamingo, en fisk och skaldjursrestaurang. Jag tyckte dock att det var på tiden för mig att äta Buffalo Wings  (Kycklinglår och vingar). Mums! Älskar det verkligen, och har svårt att förstå att jag lyckats hålla mig så länge den här resan.

Lunchen följdes av en kort bilresa till Bowman's Beach som ligger på västra sidan av ön. Hade svaga funderingar på att ev bada, eller åtminstone leta snäckor. Vädrets makter tyckte dock att man istället skulle bli sandblästrad om man rörde sig i närheten av stranden. Vi var inte många minuter vid Bowman's innan vi bestämde oss för att åka till östra sidan, där vi såg delfiner för två dagar sedan. 

På östra sidan var det nästan lä, men otroligt mycket skräp, tång, fåglar samt snäckor. Vi gick runt och letade snäckor ett tag, och såg även några delfiner, men inte lika många som förra gången. Vädret var dock skönt.

På vägen hem blev det lite glass och shopping.

På det stora hela tyckte jag dagen var riktigt bra trots vädret. 

Sunday, January 25, 2015

Lugnet fortsätter

Dagen har spenderats tillsammans med Peggy och Donald, som bodde i närheten av Ida när hon bodde ett år i USA.

Först åt vi lunch hemma hos dem, och sedan åkte vi iväg till Lake Park, en fin park där man kan hyra cyklar samt åka med ett minitåg. I parken fann även en liten anlagd sjö där man kan fiska.

Efter att ha spenderat några timmar i parken åkte vi tillbaka till deras bostad för att äta middag.

Hade väldigt trevligt, och var kul att se något som vi annars skulle ha bommat.

Ursprungligen skulle vi åkt härifrån i morgon, men vi har beslutat att stanna här en natt extra.

Udda skyltat

Ibland när man kör bil i USA funderar man över vad de menar med sina skyltar, men ibland bör man även förvånad över skyltarna när man är ute och går. Vad vill de säga?

Vi ville korsa en trafikerad väg. Alla dessa skyltar satt på samma ställe. Varför sitter en skylt på andra sidan vägen och säger att det är förbjudet att gå där?

Saturday, January 24, 2015

Lugn kväll i närheten av hotellet

Idag ville vi att lille A skulle få krypa så mycket som möjligt, så vi har spenderat rätt mycket tid på hotellet, samt i hotellets närhet.
Vi gick bara iväg en sväng för att shoppa lite kläder samt en väskvåg. Ville veta om vi har övervikt, eller hur vi ligger till viktmässigt. Min väska var rätt tom när vi flög till USA, men börjar nu bli full.

Har precis provpackat min väska, och ligger fortfarande några kilo under gränsen, och kan även ha mer i handbagaget. Känner mig dock rätt färdigshoppad, men några små saker kommer jag nog köpa.

Idag lärde sig lilla A att klappa händer. Vet inte hur han kom på att han skulle göra det just nu. Vi kan inte komma på att vi klappat händer sedan vi var på Seaworld. Var dock väldigt roligt att titta på när han klappade, han blev jätteglad när han lyckades. Har några videosnuttar i mobilen.

Sanibel gateway

Vi har nu lämnat centrala Fort Myers och åkt ut till Sanibel Gateway där vi kommer spendera två dagar. På vägen ut letade vi efter ett frukostställe, Ida var intresserad av någon känd kedja, jag ville ha mera diner-aktigt ställe. Nära vägen låg ett ställe som hette Golden Fork Café. Utsidan var inte superfin, såg lite hemmagjord ut. Ida var väl inte helt lyrisk när jag föreslog stället, men hon blev glatt överraskad av menyn och insidan. De lagar allt helt själva. De hade dessutom väldigt gott kaffe, vilket är en bristvara i USA.

I morse var det mulet och blåste en hel del, men vi begav oss ändå till Sanibel Island för att kolla stranden, och tur var det. Visade sig att vädret var idealiskt för delfiner att fiska/jaga nära stranden.

Nu på eftermiddagen har vinden mojnat lite, och himmelen börjar bli blå med vita moln. Kan bli badväder i morgon.

Friday, January 23, 2015

Stoppad av polisen

För några timmar sedan kom vi fram till Fort Myers, och checkade in på ett billigt hotell som har uppvärmd pool. Hotellet gör även reklam för att man kan fiska, låna kanot m.m.

Efter ankomst bestämde vi oss för att hoppa in i bilen och leta mat. Kom bara ca 200 meter från hotellet innan jag såg hur en polisbil låg bakom mig och drog på blåljusen för att stoppa mig. Suck, vad hade jag nu gjort. Var säker på att jag inte kört för fort, så någon annan trafikregel måste jag ha bommat. Enkelriktat? Förbjuden sväng? Legat i fel fil och struntat i att svänga? Polisbilen stannade intill mig och jag vevade med rutan. Polisen undrade vart jag kom från, vart jag skulle och sade att bakljusen inte var tända och det var mörkt.
Lite fumlande i bilen och jag lyckades slå på dem. Varför går ljusen fram igång automatiskt, men inte bakljusen som man själv inte kan se?
Well, well. Polisen var iaf trevlig och tipsade om några restauranger, sedan fick jag åka iväg utan böter.

Lille A var dock trött, så vi valde hämtmat från Burger King.

I morgon blir det ett lite finare hotell i närheten av Sanibel Island / Fort Myers Beach.

Fort Myers next

Riktigt dåligt väder under första timmens körning, skall dela med mig av en kort videosnutt senare. Efter ca en timmes körning övergick det till duggregn, och just nu är det mulet men varmt. Är ca 1.5h från Fort Myers, så vi kommer sova där i natt, och troligen spendera några dagar i området.

Ösregn och åska

Vaknade till ösregn och åska. Såg även på mobilen att de varnar för översvämningar i närheten.
Igår tänkte vi att vi skulle köra till Tampa, och det är fortfarande målet, men är nu svårare att genomföra. Vi får köra långsamt och se hur långt vi kommer. Regnet mot biltaket kanske är sövande för lille A.

Thursday, January 22, 2015

Tallahassee / Monticello

Har stannat för natten i en DaysInn. Detta är första gången som vi inte alls kollat något på internet. Lille A ville inte åka längre, så vi svängde bara av motorvägen och frågade efter pris på första hotellet vi hittade. Rummet är ok. Kanske inte något jag skulle bo på flera nätter, nu skall vi bara sova, och sedan köra vidare mot Tampa där vi troligen sover i morgon. Det är ca 4h körtid dit.

I närheten av hotellet finns en McDonald's  och en matbutiken. Vet inte vad det är för folk som bor här. Det är inte så att de verkar farliga, men av någon anledning känns det som att några inte har släktträd som grenar sig. Nåja, han som driver hotellet var iaf väldigt trevlig.

Lite mer om Destin

Förutom att erbjuda sol & bad är Destin känt för sitt fina djuphavsfiske. När man går i hamnen ser man många båtar man kan fiska med, och det finns även restauranger som erbjuder sig att laga till det man fångat.

Pratade med några fiskare i hamnen och de sade att mycket av fisken som fångas här går direkt till New Yorks restauranger.

Destin

Kvällen och natten spenderades i Destin. En fin liten semesterort som lever upp under sommarmånaderna, och som sedan är rätt lugnt.

Finns många fina restauranger. Igår åt vi middag på en fiskrestaurang. Ev hade vi tänkt stanna ytterligare en natt här, men prognosen säger regn, så vi åker vidare.

När vi åt frukost satt vi och tittade ut, och såg delfiner som simmade.