Saturday, December 12, 2015

Stekt

Ida tyckte att skulle åka till en strand och kolla lite. Sagt och gjort, vi hoppade in till bilen och körde till en strand ca 10 min från hotellet. Vi tog inte med oss badkläder.

Jag hade förväntat mig att det skulle vara som på Sanibel och Anna Maria, dvs rätt folktomt, men ack vad fel jag hade. Var "packat", och i mitt tycke för varmt. Blev en väldigt kort promenad som slutade med lite glass.

Efter strandbesöket ville en familjemedlem åka till en galleria, så vi åkte dit. Sagda person hade inte nämnt vad som skulle finnas där, men det var bara lyxmärken. Tur att jag redan är färdigshoppad :)

Appropå inget alls. Under resan har vi haft tillgång till bra wifi på alla ställen förutom hotellet där vi nu är. Av någon anledning säger min telefon hela tiden att jag måste logga in igen. Tur att jag har med mig min lilla reserouter. Den skapar ett wifinät från hotellets trådade uppkoppling.

En varm dag på Zoo

Åt frukost vid poolen där den serveras. Fanns rätt bra utbud av drycker, bröd, våfflor, frukt, flingor mm. Insåg redan på morgonen att det skulle bli en varm dag, och varmt blev det.

Efter frukost åkte vi till Naples Zoo. Valde att köra dit trots att det bara ligger någon kilometer bort, men om man går dit måste man korsa många hårt trafikerade och stora vägar. Naples Zoo var inte så stort, vi gick runt hela på ca 2h inkl lite stopp för lunch åt A. De har en blandning av djur som t.ex tiger, lejon, leopard, alligator, apor. Det märkliga är att deras hemsida inte säger mycket om vad de har.

Vid 11:30 åkte vi tillbaka till hotellet för att lilleman skulle vila, och vi vuxna kunde då äta lunch under tiden. Jag knatade iväg och köpte hämtmat från en kinakrog. Fick grymt mycket mat för $12.

Friday, December 11, 2015

Naples

Nu är vi framme i Naples. Resan gick väldigt smidigt, A sov nästan hela vägen.

Best Western Naples som vi bor på verkar rätt bra, och de uppgraderade till ett bättre rum än det vi bokat. Vi kan gå till poolen från vår terrass och de har gratis frukost.

Vi hade planerat lite vagt att äta på Red Lobster under resan, och det hade varit trevligt att äta middag där, men sena restaurangbesök funkar sisådär med A. Därför valde vi att äta sen lunch där istället. Jag valde ultimate feast. Hummer,  snökrabba samt räkor. Grymt gott!

Efter sena lunchen blev det lite shopping. Försökte hitta en leksaksbutik, men gick bet på det. Blev bara shopping till mig istället.

I morgon skall vi nog besöka Naples Zoo.

Lämnar Anna Maria

Idag åker vi vidare till Naples, som ligger ca 2.5h söderut om man inte gör några stopp.

Förmiddagen blev lugn. Vi åkte till en lekplats så att A fick gunga lite och springa omkring. När vi var där såg jag en pir nästan längst upp/norr på ön. Vi åkte dit och tittade lite. Fanns en massa småfisk som hoppade och fåglar som försökte fånga fiskarna. Var kul att se.

Thursday, December 10, 2015

Badandet fortsätter

Idag har det varit strålande sol, men tidigt på morgonen var det svalare. 

Kl 9 var vi nere på stranden, A vill inte bada då pga att det var för kallt. Efter ett tag gick vi till poolen istället och där badade vi länge. Efter det satt jag och läste lite bok medans övriga vilade.

Lunchen blev inte så exotisk, varmkorv. Var dock gott. Hade köpt en korv som var gjord på kyckling och gris.

När A och Ida vilat åkte vi på en liten utflykt till södra delarna av ön. Där var det lite mer "turistigt", men många fina/roliga byggnader och en del restauranger. Hittade även en minigolf, men A är fortfarande lite för liten för att spela.

Googlade lite prisnivåer på hus. Om man jämför med stockholmspriser så är inte nivåerna helt galna. Man kan få ett hus för 5 miljoner och hus vid vattnet för ca 8-11 miljoner kr.

Wednesday, December 9, 2015

Mexikanskt

Om man vill äta Mexikanskt så skall man göra det i USA. Till middag blev det take away från en Mexikansk restaurang halvnära oss. Dvs, man "måste" åka bil, men det tar bara några minuter.

Åt fisktacos samt ris med bönor. Mycket gott.

Hamnen

Vi åkte ned till en hamn, vet inte om det är den som räknas som riktiga hamnen eller ej, men där fanns ett glasställe och en pir.

Glasstället hade väldigt rolig inredning, och glassen var god. När vi skulle gå fick A syn på två leksaksbilar och ville leka med båda. De var dock en del av inredningen. Utanför en annan butik såg jag en väldigt fin golfbil(?).

När vi kom tillbaka från utflykten gick vi till stranden igen.

Blandade funderingar

Ibland när man är i ett annat land ser man saker som man börjar fundera lite över. Behöver inte vara stora saker, utan bara något i vardagen som skiljer sig från vad man förväntat sig.

Här kommer 3 sådana funderingar.

1) Vi köper yoghurt för att ha till frukost, och för att ge som mellanmål till A. Den får gärna vara fet. Verkar dock som att det är helt omöjligt att hitta här. Nästan all är helt fettfri, till och med den grekiska. Efter mycket letande hittade jag en som bara var low fat. Varför denna rädsla för fet yoghurt?

2) På alla ställen vi varit på som har AC så måste man ställa in temperatur samt om man vill ha uppvärmning eller avkylning. Varför? Vi vill t.ex ha 22 grader och sedan bryr vi oss inte om det behöver värmas eller kylas. Vad gör de om det är 24 grader på kvällen och sjunker till 18 på natten? Går de då och ändrar från cooling till heating trots att temperatur är fortsatt inställd på 22 grader?

3) Alla duschar vi haft under resan har bara reglage för temperatur, men inte för flöde. Varför? Vill de aldrig reglera mängden vatten?

Slappardag

Inte mycket planerat idag. Vi åt frukost och lunch hemma i lägenheten, och därimellan besökte vi stranden samt badade i den lilla uppvärmda poolen.

Lunchen blev enkel, tortellini med tomatsås. Vet inte vad det blir för middag, men kanske äter den hemma också, eller så åker vi till hamnen och letar efter någon fiskrestaurang.

Stranden vid Anna Maria är väldigt fin, och när man går på sanden som verkar bestå av snäckskalspuder så känns det lite som att gå på potatismjöl. Det knarrar nästan. Fördelen med denna typen av sand är att den inte blir varm av solen.
Runt vår lägenhet finns det massor med ödlor. Om A hade varit lite äldre hade han nog gillat att jaga dem.

Tuesday, December 8, 2015

Anna Maria Island

Vi tog det lugnt när vi åkte till Anna Maria, och anlände middagstid för A. Ida fick stanna kvar i lägenheten vi hyrt medans jag åkte iväg för att leta efter en matbutik. Visade sig att det fanns en Publix  (typ som Ica Maxi) ca 5 min med bil från oss.

Lägenheten ligger bra till och är väldigt stor. Två sovrum och två badrum plus ett vardagsrum / kök med öppen planlösning. Tar ca 3 min att gå till stranden.

Dagens lunch blev på Cracker Barrel. Har passerat många sådana under mina resor, men aldrig ätit där tidigare. Blev positivt överraskad. Till middag blir det wraps / tacos i lägenheten.

Monday, December 7, 2015

Sista kvällen på Sanibel Island

Det blev glass i stora lass. Beställde två kulor, men fick så mycket glass så att jag var proppmätt fram till ca åtta på kvällen. Efter åtta åt jag en halv avokado och ett äpple. Det fick bli hela middagen.

Enligt Google maps tar det ca 2.5h att köra till Anna Maria Island, och det ser ut att vara rätt lätt körning. Väg 75 nästan hela vägen.

Efter att A hade somnat kollade vi vuxna på en film.