Wednesday, December 9, 2015

Blandade funderingar

Ibland när man är i ett annat land ser man saker som man börjar fundera lite över. Behöver inte vara stora saker, utan bara något i vardagen som skiljer sig från vad man förväntat sig.

Här kommer 3 sådana funderingar.

1) Vi köper yoghurt för att ha till frukost, och för att ge som mellanmål till A. Den får gärna vara fet. Verkar dock som att det är helt omöjligt att hitta här. Nästan all är helt fettfri, till och med den grekiska. Efter mycket letande hittade jag en som bara var low fat. Varför denna rädsla för fet yoghurt?

2) På alla ställen vi varit på som har AC så måste man ställa in temperatur samt om man vill ha uppvärmning eller avkylning. Varför? Vi vill t.ex ha 22 grader och sedan bryr vi oss inte om det behöver värmas eller kylas. Vad gör de om det är 24 grader på kvällen och sjunker till 18 på natten? Går de då och ändrar från cooling till heating trots att temperatur är fortsatt inställd på 22 grader?

3) Alla duschar vi haft under resan har bara reglage för temperatur, men inte för flöde. Varför? Vill de aldrig reglera mängden vatten?

No comments:

Post a Comment