Tuesday, January 20, 2015

Förmiddag i New Orleans

Startade dagen med en frukost på en restaurang Ida googlat fram. Låg nära hotellet, hade bra priser, och nästan bara locals var där.
I Commerce, som restaurangen heter, var det nästan bara byggjobbare, poliser och annat yrkesfolk. Vi beställde Cajun Egg Benedict. 

Efter frukost gick vi tillbaka till kyrkogården, St Louis Cemetery No 1, som var stängd vid vårt förra besök. Den var väldigt liten, men fin på sitt sätt. Det är tydligen den äldsta i New Orleans. Av någon anledning har Nicolas Cage förberett sin grav där. Den passar inte riktigt in med sin pyramidform.

Från kyrkogården gick vi ned genom franska kvarteren till Mississippi river side walk, och bort mot Mardi Gras World där de bygger olika saker inför Mardi Gras. Efter att ha anlänt såg vi att de var lite väl dyrt inträde, drygt  $90 per person. Vi skippade stället och gick tillbaka genom finanskvarteren där det blev lunch på Lucy's retired surfers. Åt tacos, en med räkor, och en med tonfisk. Kan rekommendera stället.

Edit: Efter att ha kollat Mardi Gras site så verkar priset vara $19.95, vilket låter vettigare. Jag skippade dock gärna stället :)


No comments:

Post a Comment