Monday, January 26, 2015

Sanibel Island

Idag spenderade vi hela dagen ute på Sanibel Island. Vi hade även idag lite otur med vädret. Det började med lätt regn i morse, men det var över innan vi hade ätit klart frukosten. Efter regnet kom blåsten, och en kall sådan. Blåsten fortsatte sedan under resten av dagen.

Det första vi gjorde när vi kom ut på ön var att besöka Ding Darling, ett naturreservat. I reservatet såg vi inget intressant, men det var en hel del fågelskådare där, och sådana hade säkert uppskattat stället en hel del. Vi svenskar som ser det som helt naturligt att kunna gå runt överallt, och ofta har nära till natur kanske är fel målgrupp.

Efter Ding Darling åt vi lunch på Lazy Flamingo, en fisk och skaldjursrestaurang. Jag tyckte dock att det var på tiden för mig att äta Buffalo Wings  (Kycklinglår och vingar). Mums! Älskar det verkligen, och har svårt att förstå att jag lyckats hålla mig så länge den här resan.

Lunchen följdes av en kort bilresa till Bowman's Beach som ligger på västra sidan av ön. Hade svaga funderingar på att ev bada, eller åtminstone leta snäckor. Vädrets makter tyckte dock att man istället skulle bli sandblästrad om man rörde sig i närheten av stranden. Vi var inte många minuter vid Bowman's innan vi bestämde oss för att åka till östra sidan, där vi såg delfiner för två dagar sedan. 

På östra sidan var det nästan lä, men otroligt mycket skräp, tång, fåglar samt snäckor. Vi gick runt och letade snäckor ett tag, och såg även några delfiner, men inte lika många som förra gången. Vädret var dock skönt.

På vägen hem blev det lite glass och shopping.

På det stora hela tyckte jag dagen var riktigt bra trots vädret. 

No comments:

Post a Comment